Heb je vragen over de opvoeding van je kinderen? Loop je ergens in vast of twijfel je of je het wel op de goede manier aanpakt? Heb je een verschil van mening met je partner over de opvoeding? Vind je het moeilijk om met bepaald gedrag van je kind om te gaan? Opvoedondersteuning helpt je om jouw draagkracht en competenties te versterken. Als systeemtherapeut heb ik snel zicht op de verschillende processen die er spelen in een gezin. Dat zorgt ervoor dat een kort traject al voldoende kan zijn om jullie goed op weg te helpen.

 

Hoe werkt het?

Voor opvoedondersteuning richt ik me specifiek op jullie als opvoeders. De gesprekken heb ik dan ook met jullie, zonder de kinderen. Uitzondering hierop zijn de observatiemomenten.

In het eerste gesprek kunnen jullie toelichting geven op de vragen die je hebt, op jullie gezinssituatie en bespreken we de doelen waaraan jullie willen werken. Daarna plannen we een aantal observatiemomenten*. Meestal heb ik aan 1 of 2 momenten van 30-60 minuten voldoende. We kiezen hiervoor specifiek die momenten/situaties waarin je moeilijkheden ervaart met je kind(eren). Daarna volgt weer een gesprek met jullie (zonder kinderen). Ik vertel jullie mijn bevindingen en jullie krijgen van mij praktische tips en adviezen met betrekking tot jullie vraag. Het kan zijn dat dat al voldoende is om jullie op weg te helpen. Is er meer nodig, willen jullie bijvoorbeeld hulp om bepaalde adviezen te implementeren, dan plannen we daarna nog een paar afspraken. Ik help jullie zolang als nodig is op weg, totdat jullie doelen bereikt zijn en jullie weer voldoende vertrouwen hebben in je eigen kunnen.

* Als observaties lastig zijn, bijvoorbeeld omdat jullie kinderen al wat ouder zijn, of als de kinderen last zouden hebben van een observatie, dan lossen we dat anders op. Daar komen we samen wel uit!