Ik ben Esther Damsma. Ik ben afgestudeerd als gedragswetenschapper aan de Universiteit Maastricht (afstudeerrichting Geestelijke Gezondheidkunde). Na mijn afstuderen heb ik eerst als groepsleider in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt. Daarna als gedragswetenschapper op verschillende plekken binnen de gezondheidszorg. In 2013 heb ik de postdoctorale opleiding Systeemtherapie afgerond en ben ik begonnen met werken als gezinstherapeut.

Als gedragswetenschapper heb ik veel kennis opgedaan over het menselijk gedrag en met name over de verschillende manieren waarop mensen omgaan met (moeilijke) situaties. De opleiding Systeemtherapie heeft mij geleerd om niet alleen gedrag, maar ook gevoelens, gedachten en overtuigingen, te begrijpen vanuit de context. Ik vind het een voorrecht dat ik ben opgeleid als systeemtherapeut. Doordat ik nu niet alleen aandacht heb voor de cliënt, maar ook voor alles en iedereen om de cliënt heen, merk ik dat ik mensen veel beter kan begrijpen én dat ik ze niet alleen beter, maar ook sneller en doeltreffender kan helpen.

Er kan van alles gebeuren in een mensenleven en soms gebeurt er gewoon meer dan je aankan. Het is echt niet gek als er periodes in je leven zijn waarin je het even niet meer ziet zitten. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je (opnieuw) de balans vindt met de mensen die belangrijk voor je zijn en je weer kunt geloven in de kracht van je relatie of gezin, je een heleboel moeilijkheden de baas kunt. Soms heb je daar even hulp bij nodig. Die hulp kan ik je bieden.

 

Andere mensen omschrijven mij als: betrokken, vrolijk, enthousiast, creatief, integer en professioneel.

 

Beroepsverenigingen:

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG); van de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten (NVPA) en van EFT Nederland (Aanvullend Getraind EFT Registertherapeut). Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister Jeugd en het register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).
KvK nummer: 61507814


Stichting EFT Nederland

skj_logo_2016 RBCZ-logo-def-2013-hoog-LC