Vergoedingen

Vergoeding via de Gemeente:

Therapie voor (gezinnen met) kinderen en jongeren kan worden vergoed door de gemeente. Je hebt hiervoor een beschikking nodig van de gemeente. Een beschikking kan worden aangevraagd met een verwijzing van de huisarts, of via de generalist van het WIJteam van jouw wijk of het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De facturen worden dan rechtstreeks naar de gemeente gestuurd. Er is geen eigen bijdrage verschuldigd.

De praktijk heeft hiervoor een contract afgesloten met de gemeentes Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son & Breugel en Waalre.

Klik hier voor een standaard verwijsbrief voor de huisarts/medisch specialist (PDF bestand)

LET OP: vanaf 01-05-2019 heb ik geen contracten meer met de gemeentes Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot en Reusel-de Mierden. Bent u afkomstig uit een niet gecontracteerde gemeente? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden.

Vergoeding via de zorgverzekeraar:

Systeemtherapie wordt (helaas) niet vanuit de basisverzekering vergoed. Echter, omdat de praktijk erkend is door het NVPA en ingeschreven staat bij het RBCZ, wordt door een groot aantal verzekeraars een vergoeding geboden vanuit de aanvullende verzekering.

Bekijk hier het vergoedingenoverzicht. Wil je gebruik maken van deze vergoeding, dan dien je zelf de factuur in bij jouw zorgverzekeraar.

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Dat heeft voor jou een aantal voordelen:

  • Ik ben niet gehouden aan een bepaalde behandeltijd of een maximaal aantal sessies. We spreken samen af hoe vaak en hoe lang je in behandeling bent.
  • Ik deel geen informatie met de zorgverzekeraar
  • Ik heb geen intake procedure, waardoor je meestal direct met de behandeling kunt beginnen
  • Er is geen doorverwijzing of bepaalde diagnose nodig voor de behandeling (mag wel, hoeft niet)
  • Doordat ik geen tijd kwijt ben met de administratieve handelingen die de zorgverzekeraars in toenemende mate eisen, hoef ik geen extra kosten te versleutelen in mijn uurtarief. Ik besteed mijn tijd aan jullie, niet aan hen.

Is er geen beschikking vanuit de gemeente, dan zijn de tarieven als volgt:

Alle tarieven zijn inclusief eventuele BTW

Na afloop van ons gesprek stuur ik je de factuur. De factuur kun je contant of binnen 14 dagen via een bankoverschrijving betalen.

Afspraak afzeggen of wijzigen:

Als je verhinderd bent, is het fijn als je dit zo snel mogelijk laat weten, bij voorkeur uiterlijk 24 uur van te voren. Zeg je korter van te voren af, dan wordt de gereserveerde tijd bij jou in rekening gebracht, tenzij er sprake is van een overmachtssituatie (zoals ziekte). Bij een “no-show” (als je de afspraak niet nakomt en ook niets hebt laten weten) wordt de gereserveerde tijd bij jou in rekening gebracht.