Vergoedingen

LET OP: vanaf 01-01-2020 heb ik geen contracten meer met de gemeente, behandeling onder de Jeugdwet is eventueel mogelijk via een PGB.

Vergoeding via de zorgverzekeraar:

Systeemtherapie wordt (helaas) niet vanuit de basisverzekering vergoed. Echter, omdat de praktijk erkend is door het NVPA en ingeschreven staat bij het RBCZ, wordt door een groot aantal verzekeraars een vergoeding geboden vanuit de aanvullende verzekering.

Bekijk hier het vergoedingenoverzicht. Wil je gebruik maken van deze vergoeding, dan dien je zelf de factuur in bij jouw zorgverzekeraar.

De tarieven zijn als volgt:

  • Kennismakingsgesprek: € 100,-
  • Therapiegesprek individueel of Goed Gesprek : € 100,-
  • Therapiegesprek echtpaargezin of ex-partners: € 160,-
  • Supervisie (NVRG/SKJ): in principe €100,- voor 45 minuten/ €130,- voor 60 minuten. Als je zelf betaalt zijn de kosten in overleg

Alle tarieven zijn inclusief eventuele BTW, m.u.v. supervisie en coaching. Tarieven zijn inclusief telefonisch en e-mail contact, rapportage, voorbereiding en administratieve werkzaamheden. Tarieven zijn exclusief eventuele reiskosten en -tijd en exclusief verslaglegging en overleg met derden (verwijzer, andere betrokkenen).

Na afloop van ons gesprek stuur ik je de factuur. De factuur kun je contant of binnen 14 dagen via een bankoverschrijving betalen.

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Dat heeft voor jou een aantal voordelen:

  • Ik ben niet gehouden aan een bepaalde behandeltijd of een maximaal aantal sessies. We spreken samen af hoe vaak en hoe lang je in behandeling bent.
  • Ik deel geen informatie met de zorgverzekeraar
  • Ik heb geen lange intake procedure, je kunt meestal direct met de behandeling beginnen
  • Er is geen doorverwijzing of diagnose nodig voor de behandeling (mag wel, hoeft niet)

Afspraak afzeggen of wijzigen:

Als je verhinderd bent, is het fijn als je dit zo snel mogelijk laat weten, bij voorkeur uiterlijk 24 uur van te voren. Zeg je korter van te voren af, dan kan de gereserveerde tijd bij jou in rekening worden gebracht. Bij een “no-show” (als je de afspraak niet nakomt en ook niets hebt laten weten) wordt de gereserveerde tijd bij jou in rekening gebracht.