Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Hieronder een aantal persoonlijke verhalen:

“Esther is een super fijne therapeut, ze komt snel tot de kern van het probleem en maakt samen met de ‘klant’ meteen een plan van aanpak. In verschillende stappen word er gekeken waar problemen vandaan komen en hoe deze problemen al door kleine veranderingen op te lossen zijn. Esther neemt echt de tijd voor je. Wat ook een voordeel is, is dat Esther op locatie komt en dat ze erg flexibel is. Naar een MDO komen is geen enkel probleem. Na het consult reflecteert Esther altijd hoe het gesprek verlopen is, fijn voor beide partijen. Zoek je een goede therapeut? Raden we je Esther echt aan.”

T. (33) & M. (32), Eindhoven

“Wij zochten contact met Esther omdat onze dochter van net 3 jaar, last had van enorme driftbuien. Die buien vonden zo vaak plaats, dat we graag wilden onderzoeken hoe dat kwam. Was er iets met onze dochter of hoorde dit bij de bekende “peuterpuberteit”? Of deden wij als ouders iets verkeerd en stimuleerden we haar gedrag juist? Bovendien wilden we graag minder onenigheid met elkaar over de manier waarop we omgingen met de buien van onze dochter.

Esther kwam bij ons thuis voor een kennismaking en het klikte meteen. Ze luisterde naar ons verhaal en had vrij snel in de gaten wat onze vragen/doelen waren. Na enkele observaties bij ons thuis, werd duidelijk waaraan gewerkt moest worden. Esther heeft ons in verschillende gesprekken in laten zien dat onze dochter niets mankeert maar gewoon wat meer structuur nodig heeft. Ze heeft ons geleerd hoe we onze dochter die structuur kunnen bieden, hoe we om moeten gaan met haar buien en hoe we erger kunnen voorkomen. Al snel na de eerste gesprekken zagen we resultaat en inmiddels is het aantal buien drastisch verminderd en zelfs hele periodes weg!

Esther is open en eerlijk in haar communicatie, neemt altijd uitgebreid de tijd voor gesprekken en heeft ons echt enorm geholpen. Bovendien is Esther kritisch op haar eigen handelen, vraagt ze regelmatig hoe de behandeling bevalt en wat er anders moet of kan. Onnodig veel gesprekken hebben we met Esther ook niet gevoerd, ze is heel eerlijk over wat ze (nog) voor je kan betekenen gedurende het hele traject. Dit heeft ons het gevoel gegeven dat ze echt sámen met ons het doel wilde bereiken.”

S. (33) & P. (34), Eindhoven

“Onze zoon van 5 jaar had veel moeite met praten in de klas en gaf in oktober 2015 aan dat hij hier graag hulp bij wilde. Esther heeft eerst kennis gemaakt met ons als ouders en haar visie op de behandelwijze gegeven. Daarna heeft Esther eerst thuis kennis gemaakt met onze zoon, aangezien dit goed klikte zijn we de behandeling gestart. Wekelijks heeft Esther één uur therapie gegeven op de school van onze zoon, waarbij in spelvorm oefeningen werden gedaan. Ze kreeg al heel snel het vertrouwen van onze zoon, dit bevorderde de voortgang heel positief. Na elke sessie kregen wij als ouders en de juffen een uitgebreid verslag van de sessie en de voortgang. Wij bleven hierdoor wekelijks op de hoogte, dat we als zeer positief hebben ervaren. Uiteindelijk is door de inzet van zowel Esther, de juffen als onze zoon de behandeling veel sneller afgerond dan gepland. Wij zijn heel blij met de hulp die we van Esther hebben ontvangen en haar werkwijze.”

Sake & Annelies Kingma, Valkenswaard

“Wat doe je als je als partners weet dat je veel van elkaar houdt, maar elkaar op sommige vlakken simpelweg niet begrijpt? Bij ons was de keuze uit elkaar gaan óf een zogenaamde hulplijn inschakelen. Onze trots opzij zettend (voor ons gevoel), zijn we na een zoektocht op internet in contact gekomen met Esther. Na een prettig kennismakingsgesprek zijn we de uitdaging aangegaan om nader tot elkaar te komen. Het eerste echte gesprek legde al direct wat pijnpunten bloot en werd ook emotioneel. Esther wist de knelpunten te benoemen en gaf tips mee om thuis mee aan de slag te gaan.De sessies daarna werden ruzies/meningsverschillen ontleed (met de nodige emoties) en op die manier zijn mijn vrouw en ik weer nader tot elkaar gekomen. Sinds de laatste sessie (5 weken terug) géén enkele keer meer ruzie/onenigheid gehad! We zijn zeer blij dat we de stap genomen hebben en zijn Esther zeer dankbaar. De handdoek in de ring gooien zou toch echt zonde zijn geweest.”

R. (43) & A. (41), Valkenswaard

“Esther is een prettige, rustige vrouw die echt samen met je kijkt wat nodig is. En wij hebben fijne, bruikbare tips gekregen waar wij op verder kunnen borduren. Therapie op een fijne manier afgesloten”

Familie Z., Bladel

“Met een ‘puberend’ gezin is het moeilijk om uit de vicieuze cirkel te komen van mopperen. Door middel van systeemtherapie hebben we geleerd om anders te reageren/denken en zo nu en dan mee te stappen in de belevingswereld van de puber. Dank voor je fijne begeleiding!”

Familie B., Veldhoven

“Therapie als cadeau ervaren. Dat het zoveel zou opleveren had ik niet verwacht. Door de “sturing” van Esther zijn we op de juiste punten gekomen waar we mee verder kunnen. Voor ons als ouders/partners een groot succes”

J. (47) & E. (46), Valkenswaard

“Jij zorgde ervoor dat wij ons op ons gemak voelden en daardoor heel open konden zijn naar elkaar toe. Er was alle ruimte en tijd om dingen te bespreken”

Familie v G., Eindhoven

“Wij hebben onze dochter zien groeien van een onrustig, onzeker en verdrietig meisje naar een vrolijke, zelfverzekerde meid die voor zichzelf durft op te komen. Dit mede door de persoonlijke, rustige en creatieve aanpak van Esther. Super bedankt hiervoor!”

Familie G., Eindhoven

“Zeer prettige therapie waarbij we veel bruikbare tips kregen die we direct en met succes konden toepassen. Echt een aanrader!”

Familie C., Eindhoven

“Door soms ook eens door de bril van een puber te kijken, krijg je andere inzichten. Esther leerde ons deze bril regelmatig op te zetten. Dat gaf ons een andere blik. Ze luistert goed naar alle gezinsleden. Spreekt duidelijke taal, inlevend en geeft ook duidelijk aan of ’t binnen haar expertise valt. Ook de rol van de ouders onderling wordt onder de loep genomen. Wij gaan met een goed gevoel de toekomst in!”

F. & A., Waalre

“Een eyeopener! Geen zweverig gedoe, maar to the point. Tot andere inzichten gekomen en daarmee een scheiding voorkomen”

R. & S., Eindhoven

“Door Esther hebben we na 20 jaar geleerd om naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen”

Familie B., Eindhoven

“We needed more time for ourselves and more conversation and there was always an excuse for each one to stay in an isolated room. Esther helped us to understand this circle and confront it in order to maintain our marriage. She was essential to our problem solving”

E. & M., Eindhoven

“We hebben de behandeling bij Esther als heel prettig ervaren. Zij heeft ons een spiegel voorgehouden, waarbij ook zaken uit ons verleden aan bod kwamen. Hierdoor werd inzichtelijk waarom het contact met onze zoon stroef liep”

Familie C., Eindhoven

“Esther heeft ons samen geholpen om de kracht weer te vinden om weer te genieten van ons gezinsleven én elkaar. We vinden Esther sterk in het zien en doorgronden van patronen. Deze gezamenlijk onderzoeken heeft ons veel geleerd”

Familie v.d. L., Eindhoven

“Ons bezoek aan Esther heeft onze familie ontzettend geholpen. Door de warme aandacht, de persoonlijke gesprekken hebben we veel geleerd. Ook mede door het gebruik van spellen hielp het onze kinderen het ijs te breken en onze punten bespreekbaar te maken”

Familie de K., Eindhoven

“Esther is toegankelijk en in staat om de gesprekken te sturen zonder dat je zelf de regie verliest. Je staat zelf aan het roer en Esther denkt mee welke koers het beste past bij jou als persoon en in combinatie met het systeem. Esther weet de vinger op de zere plek te leggen. Het tempo bepaal je zelf.”

Familie van E., Veldhoven

“ik ben super blij met de hulp die ik gekregen heb had het niet alleen gekunnen en ik zou het ander mensen zeker aanraden om naar hier toe te gaan voor hulp. zijn super vriendelijk en helpt je met plezier heeft mij erg goed gedaan. nogmaals super bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt.”

A. (27) & L. (3), Eindhoven