Opvoeden is moeilijk. Ouderschap is nog moeilijker. Onder de meest ideale en normale omstandigheden is het al een flinke klus. En dan te bedenken dat niemand van ons ouder is onder de “meest ideale en normale omstandigheden”. Er is namelijk altijd wel iets….

Als je je zorgen maakt over je ouderschap of dat van je partner, dan is dat waarschijnlijk niet voor niets. Allerlei kleine of grote moeilijkheden van je kinderen, van jezelf, uit je omgeving of van het leven, kunnen ervoor zorgen dat je (tijdelijk) niet de ouder bent die je wilt zijn.

Heb je al lange tijd het idee dat het niet loopt zoals je zou willen? Lossen de problemen zich maar niet op, ook al doe je nog zo je best? Dan is het goed om hulp te zoeken. Bij systeemtherapie is er aandacht voor alle ins and outs van jullie gezin. We kijken samen naar wat voor jullie goed ouderschap is, hoe je weer in je kracht komt te staan en weer op een positieve manier tegen het ouderschap aan kunt kijken.

Waarschijnlijk is gezinstherapie hetgene wat het beste past bij jouw vraag. Liever opvoedondersteuning? Ook dat kan. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Geen probleem, dan kijken we samen! Bel of mail me gerust voor een kennismakingsgesprek.