WAARSCHUWING: ALLEEN VOOR KINDEREN!!

Hee, hallo!

Ik ben Esther en ik ben therapeut (moeilijk woord hè… je zegt TEE-RAA-PUIT). Maar jij mag me gewoon Esther noemen hoor!

Wat ik doe:
Ik praat met kinderen en hun ouders als er iets moeilijk is thuis. Bijvoorbeeld als er vaak ruzie is, of als er iemand heel erg bang is voor iets. Soms praat ik alleen met jou of met je ouders, maar meestal praat ik met iedereen samen. Dan krijgt iedereen namelijk een eerlijke kans om te vertellen! Soms is het heel moeilijk om iets te vertellen. Maar dat lossen we dan op door er bijvoorbeeld een tekening over te maken. Samen met jou en je ouders en je broertjes en zusjes (als je die hebt) kijken we hoe we de dingen die jullie moeilijk vinden, makkelijker kunnen maken.

Waarom doe ik dat:
Omdat ik dat heel erg leuk vind! Ik vind kinderen heel leuk en ik wil ze graag helpen als ze iets moeilijk vinden. Ik help ook graag papa’s en mama’s, want het is natuurlijk het allerfijnst als papa’s en mama’s hun kinderen goed begrijpen. Dan kunnen ze hun kinderen veel beter helpen!

Tot snel!
Ik vind het leuk om je binnenkort te zien! Als je het fijn vind, dan mag je iets meenemen als je naar mij toegaat. Bijvoorbeeld je knuffel of iets anders wat belangrijk voor je is.

Heb je nog een kleiner broertje of zusje? En kan die nog niet zo goed lezen als jij? Zou jij dan aan hem of haar kunnen vertellen wat ik doe? Dankjewel!!

Esther Damsma Systeemtherapie Kids only