Is voor jullie het besluit gevallen dat jullie niet meer samen verder willen? En hebben jullie kinderen? Dan komt er ongetwijfeld een hoop op jullie af. Naast de pijn en andere emoties moet je met elkaar op zoek naar een nieuwe modus van samen ouders zijn, terwijl je geen partners meer bent.

Dat is niet gemakkelijk. Vaak is er voorafgaand aan de scheiding veel voorgevallen. Misschien is er veel ruzie geweest, of nog steeds. Misschien is er een ander in het spel. Misschien wil een van jullie de relatie helemaal niet beëindigen. Maar naast alle veranderingen, zijn jullie kinderen nog gewoon jullie kinderen en voor hen wil je het zo goed mogelijk regelen.

 

Omdat het niet altijd gemakkelijk is om tijdens of na een scheiding op een prettige manier met elkaar te communiceren, bied ik je op neutraal terrein een plek waar dat wel kan. Gezinshulp bij echtscheiding houdt in dat we samen kijken naar de praktische zaken die geregeld moeten worden: het ouderschapsplan, de bezoekregeling, een eventuele verhuizing, enzovoort. Daarnaast kijken we naar hoe jullie nu en in de toekomst, op een prettige manier met elkaar om kunnen blijven gaan. Daarbij is aandacht voor jullie interactiepatronen, maar ook voor “oud zeer”. Samen zoeken we naar een nieuwe manier van ouder zijn van jullie kinderen.

 

Ook als jullie al langer gescheiden zijn, maar steeds opnieuw in conflict geraken, kunnen we samen kijken hoe jullie het onderling begrip weer wat kunnen vergroten. Vanuit de methodiek “Kinderen uit de Knel” kijken we naar jullie dilemma’s en de destructieve patronen die er zijn ontstaan, met als doel die te stoppen.